A Himalája kristálya

Himalája kristálya

Bár legtöbben a Himalája kapcsán mindig az életveszélyes hegymászásra és a Föld legmagasabb hegycsúcsára gondolnak, mégis arra is kell gondolnunk, hogy ott található bolygónk legősibb kincse: a kristálysó.

A rózsaszínű Himalája kristálysó a Karakoram hegylánc himalájai területéről származik, mely a pakisztáni Hunza völgytől 740 kilométerre található. Tiszta, minden környezeti szennyeződéstől mentes, kb. 250 millió éves kő alapú só, mely az egészséges élet forrása. A legértékesebb étkezési só, mely 84 felé természetes ásványi anyagot tartalmaz.

A csiszolás folyamata alatt semmilyen fém nem érintkezik vele, ugyanis az összes sót robbantás nélkül, kizárólag kézzel bányásszák ki a sóbarlangokból. Ezután sóoldattal tisztítják és napon szárítják. Semmilyen más sót nem kevernek össze vele. Ez 100%-ig a Karakoram hegylánc só barlangjaiból származik.

Ezek a sórétegek körülbelül kb. 250 millió évesek, ami azt jelenti, hogy már azelőtt ott voltak, mielőtt még a földön megjelentek volna a nehéz fémek és a rovarírtó szerek. Mivel nem létezik olyan anyag, mint az „organikus só”, valószínűleg ez a legősibb só, amit a bolygón találni lehet.

Jó tudni: amikor ezt a sót esszük, olyan mintha visszamennénk az időben, és az iparosodás előtti Föld ásványait fogyasztanánk!

Kövess minket a közösségi médián!

Foglalj nálunk időpontot!