A légúti betegségek elleni csodafegyver!

légúti betegségek elleni csodafegyver

Ha a napi étkezések idején túlzásba is visszük a só fogyasztást, és ez károsítja az egészségünket, mégis azt mondhatjuk, hogy a só kitűnő ellenszere a nátha, allergia és tüdőt érintő megbetegedéseknek.

A XIX. században már felismerték, hogy mennyire jótékony hatást tud gyakorolni a só. A bányákban dolgozó munkások nemcsak, hogy asztmatikus betegségeket nem ismertek, de a téli vagy tavaszi időben sem mondták el, hogy fejfájással, orrdugulással vagy köhögéssel küzdenének. A gyógyászok felfigyeltek arra, hogy a légzőszervi megbetegedések sokkal gyorsabban mérséklődnek a sóinhalálás által. Ezért gomba módra szaporodtak el a tiszta só általi gyógyító praktikák. A már nem használt, de biztonságos sóbányákba egyre több embert vittek be, majd az ott megtapasztalt gyors gyógyulást követően sószobákat kezdtek kialakítani.

Ma már nagyon sokféle lehetősége van annak, aki allergiával, náthával vagy éppen tüdőgyulladással küzd. A sópipa, sópárna, sótégla, sószoba, sóbarlang, de még a sós vizes inhalálás vagy orrmosás is aktívan segít a kóros betegségek kezelésében.

A sós levegő a légutakon jut be a szervezetbe és fejti ki nagyon aktív hatását, így legyen arcüreg-, orrüreg- vagy éppen homloküreg gyulladásról szó, a só biztos megszünteti. Manapság egyre több fúl-orr-gégész orvos ugyancsak a sót javasolja az allergiás tünetek megfékezésére is, ugyanis a sós levegő aktiválja a légutak védekező reakcióját, feloldja a nyálkát és erősíti a légúti fertőzések elleni immunitás képességet.

Az Óbudai Sóbarlangban speciális módszerrel biztosítjuk a Himalája só mikrószemcsék leggyorsabb bejutását a légjáratok minden részébe, hogy a megtapadt só a legrövidebb időn belül oldja fel a letapadt nyálkát és tisztítsa ki a légutakat a könnyebb légzés érdekében.

Kövess minket a közösségi médián!

Foglalj nálunk időpontot!