A só, mint luxustermék

só mint luxustermék

A só mindennapi fontosságú és szükséges meghatározója életünknek, ám nem szerepel mindig az asztalunkon. Ha egy picit is visszatekintünk az időben, csakhamar ráeszmélhetünk, hogy a só olyannyira fontos volt korábban, hogy akár háborúkat is vívtak a “fehér arany” érdekébe.

Sóra persze mindig nehéz volt szert tenni, ezért lett egy igen értékes tétel a kereskedelemben. A rómaiak már szabályozták a só árát, növelték háborús időszakokban a harcok finanszírozásához és csökkentették a békés időszakokban, hogy minden állampolgár hozzájuthasson.

Nem véletlen az sem, hogy a római katonák fizetésének egy része is sóban volt kiszámolva. Amúgy a fizetés latin megfelelője a salarium, ami annyit tesz: fizetség sóban. És valóban sokat foglalkoztak a sóval, hisz utakat is építettek a só szállítására. Az egyik ilyen út a Via Salaria, mely Rómából vezetett az Adriai-tengerig, ahol a só a párolgó víz alól került elő. Egyébként még mindig ezzel a módszerrel nyerik ki az Adriából a sót.

Mivel a só kitermelése nehéz és komoly fizikai munkát vesz igénybe, nem is beszélve a szállításáról, e nemes értéket csakhamar luxustermékké nyílvánították a kereskedelemben. Még ma is annak tekintik az igazi kősót, amit kizárólag kézi erővel bányásznak és aprítanak, majd tisztítás és tartósítószer hozzáadása nélkül juttatják el a felhasználókhoz. A cél: a Himalája só tisztaságának megőrzése, és a kémiai anyagok maximális mellőzése, és így az emberi szervezet kisegítése.

Mint ismeretes, a Himalája só tartalmazza az összes, 84 nyomelemet és ásványt, amire a szervezetnek szüksége van. Ezért fontos a tiszta kristálysó mindennapi használata, hogy egészségünket ne csak megőrizzük, de a szervezet tiszta és akadálymentes működését folyton biztosíthassuk.

A Himalája kristálysó az őstenger kiszáradásakor keletkezett. Minden ásványi anyagot eredeti formájában tartalmaz, összetételében az emberi vérrel gyakorlatilag megegyező.

Nem így az üzletekben található normál, asztali só, mely Nátrium-kloridon kívül több más kémiai anyagokat is tartalmaz, ami az összeragadást akadályozza meg. A Himalája kristálysóban minden ásványi anyag és nyomelem az eredeti formájában található meg, a legmagasabb bioenergiai minőségben adalékanyag hozzáadása nélkül. 97-99%-ban kollodált NaCl-ból és egyéb ásványi anyagokból áll, amit a szervezet hasznosítani tud.

A Himalája só nem csak fűszerezésre ajánlott, hanem rendkívüli méregtelenítő hatása miatt egyre népszerűbb a sóoldat ivókúra, vagy légúti megbetegedések, fertőzések esetén az inhalálás. Ám a Himalája só jól használható a szájápolás és a sport területén is.

Kövess minket a közösségi médián!

Foglalj nálunk időpontot!