A sóbarlangról

óbudai kristálysóbarlangról

Manapság elég elmennünk egy sóbarlangba, és máris élvezhetjük a só jótékonyságát a szervezetünkre, ami magába foglalja a sótéglák meleg narancssárga színét, a felszálló sókristályok légúttisztító erejét és számos pozitív hatását.

Az ókori görögök

Már az ókori görögök is tudtak egy-két fontos dolgot a sóról.

Ezek egyike volt, annak pozitív hatása a légutakra.

Azért valljuk be, nem lehetett túl nehéz dolguk a felfedezésével, hiszen az Égei-tenger körülöleli az országot és a szigeteket is.

Azonban ma már itthon sem kell tengert keresgélnünk, hogy feltöltődjünk. Elég például csak elmennünk egy sóbarlangba, és máris élvezhetjük a só jótékony hatását a szervezetünkre.

De lássuk csak milyen hatást gyakorol ránk a só belélegzése. A legfontosabb, hogy a belélegzett sókristályok segítséget nyújtanak a légutak tisztulásához, emellett kiemelkedő a gyulladáscsökkentő hatásuk. Ezeknek hála eredményesen gyógyítható az allergia, asztma, hörghurut és bármilyen felső légúti gyulladásos megbetegedés.

Színterápia

A sóbarlangnak többek közt van egy, az idegrendszerre ható pozitív hatása is. Ez meglepő módon a himalája sótéglák narancsos színének köszönhető, mivel azok erős színterápiás hatással bírnak.

Aki jártas a színek világában, az tudja, hogy a hátulról megvilágított himalája só barátságos, narancssárga fénye olyan biokémiai változást idéz elő az emberi szervezetben, amely elűzi a depressziót, pesszimizmust. A narancssárga a boldogság, öröm színe, gondoljunk csak a napra vagy a buddhista szerzetesek ruhájának megkapó színére.

Sóhomokozó

Manapság egy mágara adó sóbarlang rendelkezik a gyerekek részére kialakított sóhomokozóval, ami egy speciális terület, mégis véleményem szerint alapkövetelmény egy olyan helyen ahol gyermekeket fogadnak.

Itt a kicsik játszva gyógyulhatnak, erősíthetik immunrendszerüket, mivel „somokozás” közben felkeverik a sót, mely mikroszkópikus részei így bejutnak a légutakba és elkezdhetik kifejteni jótékony, gyógyító hatásukat.

A sóhomokozó eredeti himalája sóval van feltöltve, ezáltal a városi szennyeződésektől mentes, természetes környezet, mely a só porlasztásával kiegészítve hatásos gyógyír számos betegségre, valamint segítség az egészség megőrzésében.

A sóhomokozó tökéletesen alkalmas az immunrendszer erősítésére és gyógyulásra a szülőknek és gyermekeiknek egyaránt.

Kövess minket a közösségi médián!

Foglalj nálunk időpontot!