A sócsempe titka

sócsempe titka

Bár sokan a Himalája sót csak főzésre használják, egyre többen próbálják ki a sócsempét is. Most már nem titok: hamarosan forradalmasítani fogja a szakácsok sütési szokásait!

A Himalája sócsempe vagy sólap egyedi módszerrel tanít meg a húsokat, zöldségeket párolni és sütni. Használata végtelenül egyszerű: akár gázlapra helyezik, akár elektromos sütőbe, nagyon hamar felmelegszik, akárcsak a cserép. Mivel sótömbből van kifaragva több mint 400° C fokot is kibír és rendkívül jól megtartja a hőt. Ha már felhevült, rá kell tenni a hal-, csirke-, sertés- vagy marhaszeletet, vagy akár tenger gyümölcseit, zöldségeket és néhány perc alatt megsülnek. Figyelem: a húst nem kell előre besózni!

A sócsempe kis mennyiségben sós ízt kölcsönöz a ráhelyezett hússzeletnek vagy zöldségnek, ezzel egyidőben pedig természetes ásványi anyagokkal és nyomelemekkel gazdagítja. Így telik fel a szelet kálium, magnézium, kalcium, kén és rengeteg más egészséges elemmel, amik szervezetünk hatékonyabb működésének elengedhetetlen alkotóelemei.

Takarítása végtelenül egyszerű: hideg víz alatt szivaccsal le kell mosni, majd szárazra törölni.

A sütések révén nagyon enyhe elvékonyodásra lehet számítani, de ez nem kell gátat szabjon a következő próbálkozásoknak. Ha már meguntuk, kiskalapáccsal vagy mozsárral apróbb darabokra lehet törni, majd főzéshez vagy fürdőzéshez fel lehet használni. Addigis viszont jó étvágyat a rajta megsütött ételekhez!

Kövess minket a közösségi médián!

Foglalj nálunk időpontot!