Bőrápolás

bőrápolás óbudai kristálysóbarlang és masszázs stúdió

Természetes bőrápolás?

Pattanásos, túl zsíros vagy túl száraz arcbőr, ekcéma, rovarcsípés, szemölcs, herpesz – megannyi kellemetlen probléma, ráadásul legtöbbször jól látható bőrfelületen.

Valljuk be, sok csodaszert hajlandóak vagyunk kipróbálni (vagy kipróbáltatni pl. kamasz gyermekeinkkel), hogy mielőbb eltüntessük a sokszor kínos tüneteket. Természetesen a különböző bőrproblémákról van most szó.

Krémek, lemosók, pakolások, vitaminok, kezelések – mind-mind egy vagyonba kerül, és többnyire nem is ismerjük igazán az összetételüket, ami néha allergiához vezethet, tetézve a bajt!

Kristálysó – a természetes megoldás

Ha Ön vagy bármely családtagja túl van már néhány kísérleten, és mégsem elégedett igazán az eredménnyel, tegyen most egy próbát a jó öreg természetes kristálysóval!

A sóoldattal való arcápolás szabályozza a bőr Ph értékét és vízháztartását, így egyaránt sikerrel alkalmazható száraz és zsíros bőr esetén.

Nedvesítsünk be egy vattapamacsot 26%-os sóoldattal, és töröljük át vele az arcunkat reggel és este. A nedvességet ne itassuk le, hanem hagyjuk megszáradni, majd a bőrön maradt finom sószemcséket egy száraz törölközővel töröljük le. Ezzel gyengéden le is radírozzuk az elhalt bőrt. (Saját tapasztalat: extra száraz bőrrel rendelkezem, így krémek nélkül létezni sem tudtam. Azonban amióta „sózom magam”, egyáltalán nem használok arckrémet, mégsem érzem az örökös húzó viszketést. Ha néha valami balga ötlettől hajtva mégis bekrémezem az arcomat, rögtön úgy érzem, hogy fuldoklik a bőröm, az eltömődött pórusok miatt…)

Gyulladt és pattanásos bőrre is jó megoldás a sókristály

Gyulladt, pattanásos bőrre ugyanezt ajánlom: sóoldatos lemosás naponta 2x.

Fertőtlenít, nyugtat, megszünteti a bőr túlzott zsírosodását. A sószemcsék letörlése pedig kíméletesen eltávolítja az elhalt hámréteget. Ráadásul erre talán még egy kamasz fiút is rá lehet venni, míg valószínűleg nem szívesen mászkál különböző pakolásokkal az arcán…

Csipés, testszag és herpesz ellen is bevethető

Rovarcsípés tüneteit enyhíti, ha egy darab nedves sókristállyal bedörzsöljük a helyét, ha szükséges, akár többször is. Szemölcs esetén nedvesítsünk be egy vattapamacsot telített sóoldattal, és rögzítsük a kezelendő felületre.

Kipróbálhatja a sókristályt dezodor helyett is, bármilyen furán is hangzik. Egy nedves sókristály darabbal dörzsöljük be a hónaljunkat és hagyjuk megszáradni. A só megakadályozza a kellemetlen testszagokért felelős baktériumok elszaporodását.

Sokan kínlódnak az örökösen visszatérő ajak herpesz kellemetlen tüneteivel. Nekik is enyhülést hozhat a sókristály. Amikor jelentkezik az a fránya bizsergés az ajkán, dörzsölje be a helyét naponta többször egy benedvesített sókristály darabbal.

Szerencsés esetben megakadályozhatja a hólyagok kialakulását, de ha mégsem, akkor antiszeptikus tulajdonsága miatt meggyorsítja a leszáradásukat.

Kövess minket a közösségi médián!

Foglalj nálunk időpontot!