Ekcéma, psoriasis

ekcéma, psoriasis

Mi okozza az ekcémát?

Sajnos ma már szinte népbetegség a gombásodás, mely élete során szinte mindenkit érint több-kevesebb alkalommal. Kialakulásának számtalan oka lehet: immunrendszeri gyengeség, keringési zavarok, cukorbetegség, műszálas ruhaneműk, zárt lábbelik viselése, de akár helytelen táplálkozási szokások is (pl. a hüvelygomba kialakulásánál).

A gombásodás nagyon szerteágazó téma, de tény, kezelhető, akár sófürdő által is.

Megoldás: Sófürdő elkészítése

Ezt a sófürdőt is hasonló módon készítjük el, mint a méregtelenítő sófürdőt, csak kisebb mennyiségben. A kezelendő felület nagyságától függően 2-10 liter oldatot készítünk, 3-10%-os koncentrációban. A kezelendő felületet, testrészt fürdessük az oldatban 15-30 percen keresztül. Utána ne öblítsük le tiszta vízzel, csak itassuk a bőrt szárazra!

(Magasabb koncentrációjú sóoldatot – 10 % felett – többször is felhasználhatunk, az enyhébb oldatot azonban csak egyszer szabad használni!)

Figyelem! Nyílt sebek esetén először csak alacsony koncentrációjú, 2-3%-os oldatot használjunk, majd a sebek gyógyulásának megfelelően növelhetjük az oldat telítettségét!

És amire használhatjuk:

  • lábgomba,
  • pikkelysömör (psoriasis),
  • repedezett bőr szemölcs,
  • nőgyógyászati problémák (hüvelygomba, folyás, hüvelyszárazság).

(Nőgyógyászati gondok esetén 3%-os ülőfürdőt vegyünk naponta, a tünetek megszűnéséig!)

Természetesen a sófürdő nem helyettesítheti a szakorvossal való konzultációt, de hatékonyan kiegészíti a javasolt kezelést, meggyorsítva a kellemetlen tünetek elmúlását!

Nagyon figyeljünk oda a saját testünkön megjelenő bőrelváltozásokra! Sajnos hajlamosak vagyunk könnyedén kezelni vagy tudomást sem venni az eleinte csak enyhe, alig-alig érezhető tünetekről. Pedig, ha idejében szakorvoshoz fordulunk, könnyen elejét vehetjük egy végeláthatatlan harcnak.

Súlyosabb esetben már csak drasztikus kezeléssel és nagyon hosszú idő alatt szabadulhatunk meg a betegségtől!

Javaslatunk: ha enyhe viszketést, bőrkirepedezést tapasztal a lábujjak vagy a kéz ujjai között, a talpán, a tenyerén, különböző hajlatokban, kivörösödik, ég a bőre, azonnal kezdje el használni a fent leírt sófürdőt, hogy elejét vegye a gombák elszaporodásának, és mielőbb forduljon orvoshoz!

Kövess minket a közösségi médián!

Foglalj nálunk időpontot!