Lázcsillapítás

lázcsillapítás

Mit érdemes tudni a lázról?

A lázról annyit kell tudni, hogy nagyon fontos szerepet tölt be az öngyógyító folyamatokban, hiszen a megemelkedett testhőmérséklet segít elpusztítani a betegséget kiváltó vírusokat, kórokozókat. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ne kezdjünk el rögtön lázat csillapítani, ahogy emelkedni kezd a hőmérsékletünk! (38 ° alatt semmiképpen se!) Hagyjuk, hadd végezze a munkáját testünk „kazánfűtője”.

Hogy 38° fölött mikor kell elkezdeni a lázcsillapítást, az nagy mértékben függ a betegségtől, és az egyéni érzékenységtől. Lázgörcsre hajlamos kisgyerekeknél pl. ilyenkor már érdemes odafigyelni, mert a kicsik hőmérséklete nagyon gyorsan képes emelkedni akár 1-2 fokot is.

Lázcsillapítás sóinggel!

Készítsünk 2-8%-os sóoldatot, és ebben nedvesítsünk meg egy pamut trikót. Enyhén csavarjuk ki, bújjunk bele, és tekerjünk magunk köré egy nagy, száraz törölközőt. Feküdjünk le ebben a „dunsztban”, pihenjünk.

Kb. fél óra múlva izzadni kezdünk. Hagyjuk magunkon a sóinget legalább 1-1,5 óra hosszat (ha fázunk, takarózzunk be), utána pedig zuhanyozzuk le az izzadságot.

Ez a módszer a lázcsillapításon túl hatékonyan segíti a megfázás vagy az influenza tüneteinek enyhítését, és aktivizálja az anyagcserét is.

Kövess minket a közösségi médián!

Foglalj nálunk időpontot!