Otthoni inhalálás

otthoni inhalálás

Ahogy a tavasz közeledtével egyre melegebbre fordul az idő, hajlamosak vagyunk arra, hogy ennek hatására mind kevesebb ruhát vegyünk fel. Valljuk be őszintén, hogy a hosszú tél után már alig várjuk, hogy lekerüljön a kabát és a sok réteg ruha. Igen ám, de ez még nem az a meleg amit várunk, így könnyen meghűlhetünk, és ez az idő a felső légúti megbetegedéseknek is kedvez.

A legnépszerűbb és legegyszerűbb

Sajnos nem mindenki engedheti meg magának, hogy a sóbarlangok, sószobák áldásos hatását élvezze, hiszen a mai rohanó világban, a munka és a család mellett nehezen szakítunk időt naponta 1 óra pihentető gyógyulásra. Valószínűleg ezért választják sokan az otthoni inhalálást.

Ennek több módját is ismerjük. A legnépszerűbb és legegyszerűbb az a sós vízzel való inhalálás, melynek folyamán a kellemesen meleg vízben feloldunk egy kis sót (megfelelő a konyhasó is, de még jobb a Himalája só), vagy Salvus vizet melegítünk fel. Ezt követően egy törölközőt a fejünkre borítva, 10-20 percig belélegezzük a felszálló, semmiképp sem forró gőzt.

A só jótékony hatása növelhető néhány gyógynövény segítségével. Ilyen többek közt a kamilla, a borsmenta, a kakukkfű és az ánizs is.

Másik ismert módja az inhalátorral való inhalálás, de ez kevésbé népszerű, mivel inhalátort általában indokolt esetben, kezelő orvos írhat fel a betegnek, így annak beszerzése bonyolultabb és költségesebb.

Hatásos gyógyulás érdekében

Aki teheti, mégis javaslom, hogy látogasson el egy sóbarlangba, hiszen ott már biztosítva van a sóban és párában gazdag környezet. Ha pedig kedvünk van, még mindig kiegészíthetjük otthoni inhalálással a kezelést a gyorsabb gyógyulás érdekében.

Inhalálni a legoptimálisabb és leghatásosabb az esti órákban, főleg lefekvés előtt, hiszen ahogy azt tudjuk, mikor a beteg alszik, akkor gyógyul a legjobban. Továbbá inhalálás után 1-2 órát ajánlott várni mielőtt hőmérsékletváltozásnak tesszük ki magunkat, mivel a szervezetünknek idő kell míg újra visszanyeri a normális hőjét.

Fejfájás, orrdugulás, allergia és felső légúti betegségek tüneteit hatékonyan enyhítheti az otthoni inhalálás, valamint egészség megőrzésre is hatékonyan alkalmazható.

Kövess minket a közösségi médián!

Foglalj nálunk időpontot!