Sófürdő

sófürdő óbudai kristálysó barlang és masszázs stúdió

Mi az a sófürdő?

A sófürdő: intenzív méregtelenítés, ásványi anyag bevitel, bőrápolás, és ha igazán megadjuk a módját, akkor kényeztetés, stresszoldás, igazi feltöltődés is.

A hatékony sófürdőhöz minimum 1%-os sóoldat szükséges, azaz 1 kádnyi (kb. 100 liter) vízhez 1 kg természetes fürdősó. Minél magasabb a koncentráció, vagyis minél több sót oldunk fel a fürdővízben, annál intenzívebb a hatása.

Sófürdő elkészítése

Elkészítés: öntse a fürdősót a kád aljába, engedjen rá valamennyi meleg vizet. Ha a só feloldódott, engedje tele a kádat úgy, hogy a kész fürdővíz hőmérséklete 37°-os legyen. Ez a hőmérséklet egyenlő a testhőmérséklettel, így a szervezetének nem kell energiát fordítania a hő- kiegyenlítésre, és mivel nincs hőingadozás, a fürdő hőmérséklete végig ezen az értéken marad.

Üljön be a kádba, lehetőleg úgy, hogy testét minél jobban ellepje a sós fürdővíz, és pihenjen benne min. 20-30 percet.

Ne tegyen a vízbe se habfürdőt, se fürdőolajat, ne használjon közben szappant vagy tusfürdőt, hagyja érvényesülni a természetes kristálysó tiszta erejét. (Ha szükségét érzi egy szokásos tisztálkodásnak, akkor tusoljon le a sófürdő előtt a szokott módon, és utána készítse el a fürdőjét!)

A félóra eltelte után szálljon ki, de ne öblítse le magát, éppen csak itassa le testéről a sós vizet, a többit hagyja megszáradni. Pihenjen ezután egy félórát, lehetőleg még mindig nyugodt, csendes környezetben.

Különösen az első alkalmak után érezni is fogja a pihenés szükségét, mert bár a fürdő élménye kellemes, lazító, a szervezetünkben beinduló folyamatok (méregtelenítés, homeosztázis aktiválása, stresszoldás…) meglehetősen sok energiát igényelnek.

Sófürdőzni bármikor lehet, ha szükségét érzi vagy csak vágyik a kényeztetésre, de érdemes tudni, hogy két időszakban különösen érdemes:

Újholdkor nagyon intenzív a méregtelenítő hatása, tehát ha salaktalanításra van szüksége, érdemes ezt az időpontot választani. Ilyenkor egy félórás sófürdő méregtelenítő hatása egyenértékű egy 3 napos léböjt eredményével!

Teliholdkor pedig optimális az ásványi anyagok felvétele. Szervezetünk ilyenkor jól hasznosítja a természetes kristálysó magas ásványi anyag tartalmát.

Kövess minket a közösségi médián!

Foglalj nálunk időpontot!