Sóoldat

sóoldat óbudai kristálysó barlang és masszázs stúdió

Kristálysó+víz!

A kristálysó és a víz kombinációja, azaz a sóoldat a legtökéletesebb természetes módszer a homeosztázis újraindítására, a szervezet egyensúlyának fenntartására. A sóoldat ivókúra segítségével mindenkinek lehetősége van egészségessé válni, közérzetét javítani, energiával feltöltődni, és megtalálni külső és belső egyensúlyát!

A sóoldat hatásai

A kész 26%-os kristálysó oldatból egy teáskanálnyit tegyünk egy pohárba és töltsük fel jó minőségű szénsavmentes ásványvízzel vagy tisztított csapvízzel. Ezt a sóoldatot igyuk minden reggel felkelés után éhgyomorra. (Mindig szobahőmérsékletű vizet használjunk, hogy szervezetünknek ne kelljen a hőkiegyenlítésre energiát fordítania!) De tehetjük ezt a kávéskanálnyi 26%-os sóoldatot 1 l vízbe, amit a nap folyamán megiszunk.

Akinél a salaktalanítás (pl.: hasmenés) nagyon hevesen lép fel, az az ivókúrát kezdetben cseppenként adagolja és emellett a napi vízmennyiséget növelje meg.

Adagolása kicsiknek

Gyerekeknél és csecsemőknél elég néhány csepp a sóoldatból. Az éhgyomorra megivott oldat segíti az éjszaka kiválasztott és felgyülemlett salakanyagok kiürülését, így minden napot „tiszta lappal” kezdhetünk, ami megkönnyíti szervezetünk optimális működését.

Mire jó a sóoldat?

A sóoldat képes a szervezetben 24 órán keresztül fenntartani a kristálysó rezgésmintáját. Az ivókúra során nem a mennyiség, hanem a rendszeresség és a kristálysó minősége a fontos a pozitív hatás eléréséhez! (Az 1 teáskanálnyi sóoldat bőven elegendő egy napra, de ezt folyamatosan, hónapokon keresztül kell innunk, akár életünk végéig.)

Az ivókúra jótékony hatással van:

 • az öngyógyító erők aktiválása,
 • anyagcserezavarok,
 • emésztési problémák,
 • mozgásszervi megbetegedések,
 • vese és hólyag megbetegedések,
 • bőrbetegségek,
 • allergia,
 • szív- és keringési panaszok,
 • alvás zavar,
 • koncentrációs zavarok,
 • stressz esetén.

Sóoldat készítése

Tegyen néhány sókristály darabot egy lezárható üvegbe, töltse fel az üveget annyi vízzel, (lehetőleg jó minőségű szénsavmentes ásványvízzel, vagy szűrt, tisztított csapvízzel) hogy bőven elfedje a kristályokat. Kb. 24 óra múlva egy telített, 26%-os sóoldatot kapunk. A kristályok tovább nem oldódnak fel, mert telített az oldat.

Később ehhez folyamatosan adhatunk vizet újra meg újra. Ekkor a sóoldat felhígul, de néhány óra alatt megint eléri a telítettséget. A sóoldat mindaddig feltölthető vízzel, amíg a sókristályok teljesen fel nem oldódnak. Amikor az üveg alján minden sódarab feloldódott, dobjunk bele újabb darabokat, töltsük fel vízzel – a folyamat a végtelenségig ismételhető, igény szerint. A 26%-os sóoldat teljesen steril: sem gombák, sem csírák, sem baktériumok nem élnek meg benne. Különleges tárolást nem igényel, mégis korlátlan ideig eltartható. Az így kapott sóoldat a kiindulópontja sokféle kezelési formának.

1 kg kristálysó teljes feloldásához kb. 3 – 3,5 l víz szükséges. Ez a mennyiség 2 fő részére, mindennapi fogyasztás, használat mellett 3-5 hónapig elegendő.

A legtöbb kezelés alapja a különböző higítású (1, 3, 8 stb %-os) sóoldat, ezért megadjuk néhány koncentráció elkészítését.

1 %-os sóoldat 2,5 dl víz + 10 ml 26%-os sóoldat vagy
1 dl víz+1 gr finom természetes kr.só vagy
2 dl víz + 2 gr kristálysó vagy
1 l víz + 10 gr kristálysó vagy
100 l víz + 1 kg kristálysó.

3%-os sóoldat 1 dl víz+3 gr finom természetes kr.só vagy

2 dl víz + 6 gr kristálysó vagy
1 l víz + 30 gr kristálysó vagy
100 l víz + 3 kg kristálysó.

10%-os sóoldat 1 l víz + 100 gr kristálysó

2 l víz + 200 gr kristálysó.

Kövess minket a közösségi médián!

Foglalj nálunk időpontot!