Sóterápiával a természetes szépségért!

sóterápiával a természetes szépségért

Sófürdő, sószappan, természetes és szép bőr, gyönyörű ragyogó haj…kíváncsi a titokra?

A környezet káros hatásai nem csupán az egészségünkre vannak hatással, hanem a bőrünkre, ezen keresztül pedig a szépségünkre is. Ráadásul a drogériákban, nagyobb boltokban kapható különféle bőr- és szépségápoló szerek nem egy káros, illetve allergén összetevőt tartalmaznak, ami miatt sokan nem is használhatják őket.

A bőrnek azonban szüksége van ápolásra, még akkor is, ha az üzletekben fellelhető krémek, testápolók nem felelnek meg a célnak. Ilyenkor marad a hosszas kutakodás, a neten való keresgélés, hogy mivel is lehetne kiváltani a kozmetikai ipar által gyártott és reklámozott készítményeket.

A természetes alapanyagok iránti igény nem csak azoknál merül föl, akik valamilyen allergiában szenvednek, hanem azoknál is, akik fontosnak tartják a környezettel való harmonikus együttélést, és a szervezetüket sem akarják túlterhelni a különféle vegyi anyagokkal. Ilyen esetben bátran fordulhatunk a sóból készült különféle termékekhez, mint például a sószappan, de akár a sóterápiához is.

Sófürdővel a szép bőrért

Ha a bőrünk kiszárad, ekcémás, viszket, vagy ha egyszerűen csak fel szeretnénk tölteni energiával, akkor vegyünk otthon egy kellemes sófürdőt. Már maga a fürdő elkészítése is egy rituálé, a végén pedig kipihenten, ásványi anyagokkal ellátva nézhetünk a ránk váró újabb kihívások elé. Sőt, egy kényeztető sófürdő a szervezet méregtelenítésében is nagy szerepet játszik!

Ahhoz, hogy a fürdő valóban hatásos legyen, be kell tartanunk néhány szabályt az elkészítésénél. Fontos, hogy a fürdővíz legalább 1%-os sótartalommal rendelkezzen – vagyis 100 liter vízhez minimum 1 kilogramm sót adjunk! A hőmérséklete legyen 37 fokos, csakúgy, mint a testünké, és soha ne adjunk hozzá sem tusfürdőt, sem más egyéb mesterséges kozmetikumot.

Ha ezeket az egyszerű szabályokat betartjuk, akkor húsz-harminc perc elteltével mi magunk is érezzük majd a fürdő jótékony, pihentető és energetizáló hatásait. Ha pedig a sót összekeverjük egy kis olívaolajjal, akkor kitűnő bőrradírt készíthetünk magunknak.

Az egészséges haj és a só

Bármennyire is meglepő, a sót a hajunk ápolására is használhatjuk. Elsősorban a himalája só fertőtlenítő hatásának köszönhetően alkalmazhatjuk abban az esetben, ha korpás a fejbőrünk, a só ugyanis egyrészt segít eltávolítani a korpa apró darabkáit, másrészt az újraképződésüket is megakadályozza. Annyit kell csupán tennünk, hogy hajmosás előtt átdörzsöljük némi sóval a fejbőrünket, vigyázva arra, hogy a só a szemünkbe ne kerüljön.

Sóterápia – sószappan és sófürdő a szép, természetes bőrért

A só ezen kívül a hajhullás kezelésében is sikeres lehet, a benne található számtalan ásványi anyag és nyomelem ugyanis táplálja a fejbőrt és a hajszálakat, amik így erősebbé válnak, és sokkal gyorsabban is nőnek.

A só és a tökéletes arcbőr

Akár túlságosan száraz a bőrünk, akár túl zsíros, a mindennapi környezeti hatások biztosan tovább rontják az amúgy sem rózsás helyzetet. A levegőből az arcunkra kerülő szennyező részecskék eltömítik a pórusokat, így akadályozva meg azok szabad légzését, a baktériumok és egyéb kórokozók pedig könnyen gyulladásokat is okozhatnak.

Ha nem akarunk drága, de sokszor hatástalan kozmetikumokra költeni, akkor akár a himalája sóval is megpróbálkozhatunk, ami egyrészt antibakteriális hatású, másrészt pedig jól táplálja a bőrünket.

Az arcápolást 26%-os sóoldattal végezzük, mégpedig úgy, hogy nedvesítsünk be egy vattapamacsot, és azzal gyengéden töröljük át a bőrünket. Az oldatot nem szükséges lemosni – miután az arcunk megszáradt, a finom sószemcséket száraz törölközővel óvatosan távolítsuk el. Mivel ez a sóoldat szabályozza a bőr pH-értékét, valamint a vízháztartását is, ideális ápolószer lehet mind száraz, mind pedig zsíros bőrre.

Ha szeretünk otthon pepecselni, és érzünk magunkban elég kreativitást, akkor akár sószappant is készíthetünk, amihez számos receptet találhatunk a neten, csak a nekünk szimpatikusat kell kiválasztanunk közülük. Mielőtt azonban nekilátnánk házilag elkészíteni a saját kényeztető kozmetikumunkat, mindig győződjünk meg róla, hogy a só, amit használunk, valóban jó minőségű, ellenkező esetben ugyanis a kúra veszít a hatásából, sőt, akár még káros is lehet.

Kövess minket a közösségi médián!

Foglalj nálunk időpontot!