Tavaszi fáradtság ellen sóterápia

Benne vagyunk jócskán a tavaszi időszakban, és észrevehettük magunkon, hogy egyre aktívabbak, nyitottabbak vagyunk, ám ez együtt járhat azzal is, hogy közben mégis fáradtnak érezzük magunkat.

Fáradtság, idegi kimerültség, alváshiány, melankólia. Sokan tapasztaljuk ezeket a tüneteket ilyenkor, amire magyarázatul szolgálhat a tavaszi fáradtság. 

Tudni kell, hogy ez is egy átmenet, ugyanis szervezetünknek szüksége van egy kis időre, hogy a naphiányos téli időszakból felébredjen.

Télen több melatonin termelődik (ami az alvásért felelős),  illetve kevesebb szerotonin (ami többek között a hangulatunkért és az alvásminőségünkért felelős). 

Tavasszal több fény ér minket, így csökken a melatonintermelés, a szerotonin képződés pedig fokozódik, azonban ez átmeneti zavart okoz az alvás-ébrenlét bioritmusában. Idő kell, hogy a hiányállapot megszűnjön.

Miért érdemes ilyenkor ellátogatni hozzánk sóterápiára? Hogyan segít egy sószoba?

  • A sótéglákkal kirakott sószoba narancs színei bizonyítottan javítják az életkedvet, vitalizálnak, érzelmileg ösztönöznek, erősítik a kezdeményezőkészséget. Továbbá a narancssárga jó hatással van az étvágytalanságra, az emésztésre, a hormonháztartásra is és erősíti az immunrendszert.
  • A sóterápia hozzájárul a stressz csökkenéséhez, a testi és idegi feszültség megszűnéséhez, illetve az alvásminőség javulásához.
  • Bele sem gondolunk, de levegőnk szinte folyton telítve van káros pozitív töltésű ionokkal (klímaberendezés, elektronikus eszközök hatása, kipufogógáz stb), ami testünket, idegrendszerünket is megterheli, így ezt ellensúlyozni kell. A só tökéletes erre, ugyanis képes negatív ionokká alakítani a pozitív ionok egy részét, ami máris az egyensúlyi állapot felé tereli szervezetünket.
  • A sóterápia alkalmával nincs más dolgod, csak hátradőlni a székben, elengedni a külvilágot és hagyni, hogy a relaxációs zene nyugtató hatása átjárjon.

Nagyon fontos, hogy ne legyünk túlfeszített állapotban huzamosabb ideig, hogy tudjon pihenni idegrendszerünk, hogy az alvás ne luxus legyen az életünkben. Ha nem figyelünk ezekre oda, hormonháztartásunk felborul, immunrendszerünk legyengül, és számos betegség alakulhat ki. Nem beszélve arról, hogy milyen hatása van a hangulatunkra, életkedvünkre az állandó stressznek, alváshiánynak.

Érdemes egyébként minél többet mozogni és feltölteni vitaminraktárunkat, hogy testünk és lelkünk is minél hamarabb felfrissüljön és aktivizálódjon.

Ha egy kis kikapcsolódásra és töltődésre vágysz, térj be hozzánk!

Kövess minket a közösségi médián!

Foglalj nálunk időpontot!