Víz és só – az élet építőkövei

víz és só az életépítőkövei

Minden ember rendelkezik saját szabályozó mechanizmussal és öngyógyító képességgel, amik a természetes egyensúlyt fenntartják és szükség esetén ezt újra visszaállítják.

Az egészség nem más, mint egy kiegyensúlyozott energiamérleg. A betegség pedig energiahiány, hiányos struktúra. Egy betegség megjelenésével szervezetünk jelzi, hogy valami nincs rendjén és változtatni kell(ene). A tünetek elnyomása helyett, juttassunk energiát a szervezetünkbe, hogy a bennünk rejlő öngyógyító erőnket támogassuk. Így szervezetünk visszaállítja az eredeti egyensúlyt, hogy újra egészséges állapotba kerüljünk.

A vízről:
Ahhoz, hogy a szervezet alapvető folyamatai, méregtelenítése és öngyógyítása zavartalanul muködhessen, napi 2-3 liter tiszta víz fogyasztása ajánlott. (De min. 30 ml testsúlykilogrammonként!) Aki biztosítja önmagának ezt a vízmennyiséget, nem csak egészségesebb, hanem jelentősen energikusabb életet biztosít, ami garantálja a jobb közérzetet, nagyobb fizikai és szellemi teljesítőképességet! Ráadásul a vízfogyasztás növelésével számos ismert betegséget lehet gyógyítani részben vagy akár egészen is. Gondolta volna, hogy az elégtelen vízivás következménye lehet pl. a reuma, a magas vérnyomás, az asztmás, allergiás tünetek egy része, de még a túlsúly is?

A sóról:
A szervezetünk számára szükséges napi só mennyiség: 0,2 gramm, ezzel szemben egy európai ember átlagosan napi 15-20 grammot fogyaszt, ami 75-100-szoros túlfogyasztás! Ráadásul sajnos még mindig sokan nincsenek tisztában vele, hogy só és só között mekkora különbségek lehetnek: a hagyományos konyhasó nem más, mint fehér méreg, míg az igazi, jó minőségű természetes kristálysó maga az élet. (Erről később még bővebben lesz szó.) A túlzott sófogyasztás következményei az ödéma, a cellulit, és a vizenyő, de a magas vérnyomás kialakulása is eredeztethető innen. Mivel vesén keresztül mindössze napi 5-7 gramm sót tudunk kiválasztani, kiválasztó szerveink iszonyatos túlterhelésnek vannak kitéve. A fennmaradó, ki nem választott sót okos szervezetünk megpróbálja hidratizációval ártalmatlanná tenni, amihez a szükséges nagy mennyiségű vizet a sejtjeinkből nyeri. Ennek következménye a dehidratált (víz nélkül maradt) sejtek elhalása. És máris visszaérkeztünk a vízfogyasztás fontosságához: ahhoz, hogy ne következzen be vízhiány miatti sejtelhalás, gondoskodnunk kell elegendő tiszta víz beviteléről.

Kövess minket a közösségi médián!

Foglalj nálunk időpontot!