Sóbarlang

Sóbarlang hatásai

Évszázadok óta köztudott, hogy a sóbányák, sóbarlangok klímája, a sós tengeri levegő gyógyító hatással van a különféle légúti és légzőszervi betegségekre.

A sóbarlangunkban különleges, bakteorológiailag rendkívül tiszta mikroklíma uralkodik, magas a nyomelemeket tartalmazó só mikroszemcséinek koncentrátuma. Az ásványi anyagokkal és jótékony mikroorganizmusokkal telített, 19-21 C fok állandó hőmérsékletű, 60% körüli relatív páratartalmú levegője az egészségre előnyös negatív töltéssel bír.

A levegőben lévő oldott sókristályok elősegítik a hörgők tisztulását és csökkentik a nyálkahártya gyulladását. Nagyfokú váladékoldó hatása miatt erőteljes öntisztulási folyamat indul el. Az immunrendszert erősítő hatása miatt használata egészséges embereknek is ajánlott.

Egyetlen kúra a sóbarlangban annyit ér, mint egy teljes nap a tengerparton.

A só gyógyító hatása a sóbarlangban

A sótéglából készült és megvilágított helységben a só gyógyító hatását többszörösen használhatjuk ki. A kristálysó erős egészségtámogató erők forrása, amelyek mind a fényből, mind az anyagából – a sóból – indulnak ki. További előny, hogy a kristálysó – pusztán csak a jelenlétével – pozitívan hat az egészségünkre, anélkül, hogy bármit kellene csinálnunk, diétáznunk vagy drága tanfolyamokat végeznünk.

A sós levegő különösen alkalmas bőr- és légúti megbetegedések kezelésére. A különböző sóbarlangokban lefolytatott vizsgálatok hasonló sikerekről számolnak be: a köhögés, az asztma, a szénanátha, az alvási zavarok, az allergiák, a neurodermitis és más szervi betegségek rendkívül jól reagálnak egy többhetes sóbarlang kúrára.

Ezen tanulmányok megdöbbentő felfedezése volt, hogy a betegség javulása, sokaknál a kúrát követően még több hónapig is észlelhető volt.

sóbarlang óbudán, III. kerület

Rólunk mondták

,,A betegségek megelőzése érdekében rendszeresen vittük kislányunkat az óbudai sóbarlangba, és szerencsére ezáltal sikerült a felső légúti problémáktól teljesen megszabadulni. Sőt az egész téli időszak alatt egyetlen egyszer sem folyt az orra a kicsinek, nem köhögött és nem kellett vele otthon maradni, mint korábban. Mielőtt nem ismertük a kristálysó jótékony hatását sajnos sokszor volt ilyen probléma otthon a bölcsiben összeszedett bacilusok miatt. Csak ajánlani tudom!
Laura

Tudj meg többet!

Több, mint Sóbarlang!

Webshopunk ideiglenesen zárva tart, addig is látogass el hozzánk személyesen, és próbáld ki szolgáltatásainkat!