Ekcéma, psoriasis

Sajnos ma már szinte népbetegség a gombásodás, mely élete során szinte mindenkit érint több-kevesebb alkalommal. Kialakulásának számtalan oka lehet: immunrendszeri gyengeség, keringési zavarok, cukorbetegség, műszálas ruhaneműk, zárt lábbelik viselése, de akár helytelen táplálkozási szokások is (pl. a hüvelygomba kialakulásánál).

Ekcéma, psoriasis
 

A gombásodás nagyon szerteágazó téma, de tény, kezelhető, akár sófürdő által is.

Sófürdő elkészítése

Ezt a sófürdőt is hasonló módon készítjük el, mint a méregtelenítő sófürdőt, csak kisebb mennyiségben. A kezelendő felület nagyságától függően 2-10 liter oldatot készítünk, 3-10%-os koncentrációban. A kezelendő felületet, testrésztfürdessük az oldatban 15-30 percen keresztül. Utána ne öblítsük le tiszta vízzel, csak itassuk a bőrt szárazra!

(Magasabb koncentrációjú sóoldatot - 10 % felett - többször is felhasználhatunk, az enyhébb oldatot azonban csak egyszer szabad használni!)

Figyelem! Nyílt sebek esetén először csak alacsony koncentrációjú, 2-3%-os oldatot használjunk, majd a sebek gyógyulásának megfelelően növelhetjük az oldat telítettségét!

És amire használhatjuk:

  • lábgomba
  • pikkelysömör (psoriasis)
  • repedezett bőr szemölcs
  • nőgyógyászati problémák (hüvelygomba, folyás, hüvelyszárazság)

(Nőgyógyászati gondok esetén 3%-os ülőfürdőt vegyünk naponta, a tünetek megszűnéséig!)

Természetesen a sófürdő nem helyettesítheti a szakorvossal való konzultációt, de hatékonyan kiegészíti a javasolt kezelést, meggyorsítva a kellemetlen tünetek elmúlását!

Nagyon figyeljünk oda a saját testünkön megjelenő bőrelváltozásokra! Sajnos hajlamosak vagyunk könnyedén kezelni vagy tudomást sem venni az eleinte csak enyhe, alig-alig érezhető tünetekről. Pedig ha idejében szakorvoshoz fordulunk, könnyen elejét vehetjük egy végeláthatatlan harcnak.

Súlyosabb esetben már csak drasztikus kezeléssel és nagyon hosszú idő alatt szabadulhatunk meg a betegségtől!

Javaslatunk: ha enyhe viszketést, bőrkirepedezést tapasztal a lábujjak vagy a kéz ujjai között, a talpán, a tenyerén, különböző hajlatokban, kivörösödik, ég a bőre, azonnal kezdje el használni a fent leírt sófürdőt, hogy elejét vegye a gombák elszaporodásának, és mielőbb forduljon orvoshoz!

 
 
 
 

2014 sobuda.hu - Óbudai Kristálysó Barlang - Minden jog fenntartva! - Impresszum

Honlapkészítés, tárhely, domain, banner, webdesign, grafika
 
Váltás desktop módra Mobil nézetre váltás