Lázcsillapítás

A lázról annyit kell tudni, hogy nagyon fontos szerepet tölt be az öngyógyító folyamatokban, hiszen a megemelkedett testhőmérséklet segít elpusztítani a betegséget kiváltó vírusokat, kórokozókat. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ne kezdjünk el rögtön lázat csillapítani, ahogy emelkedni kezd a hőmérsékletünk! (38 ° alatt semmiképpen se!) Hagyjuk, hadd végezze a munkáját testünk „kazánfűtője”.

Lázcsillapítás
 

Hogy 38° fölött mikor kell elkezdeni a lázcsillapítást, az nagy mértékben függ a betegségtől, és az egyéni érzékenységtől. Lázgörcsre hajlamos kisgyerekeknél pl. ilyenkor már érdemes odafigyelni, mert a kicsik hőmérséklete nagyon gyorsan képes emelkedni akár 1-2 fokot is.

Lázcsillapítás sóinggel

Készítsünk 2-8%-os sóoldatot, és ebben nedvesítsünk meg egy pamut trikót. (A különböző koncentrátumok készítését ld. a 2. fejezetben) Enyhén csavarjuk ki, bújjunk bele, és tekerjünk magunk köré egy nagy, száraz törölközőt. Feküdjünk le ebben a „dunsztban”, pihenjünk.

Kb. fél óra múlva izzadni kezdünk. Hagyjuk magunkon a sóinget legalább 1-1,5 óra hosszat (ha fázunk, takarózzunk be), utána pedig zuhanyozzuk le az izzadságot.

Ez a módszer a lázcsillapításon túl hatékonyan segíti a megfázás vagy az influenza tüneteinek enyhítését, és aktivizálja az anyagcserét is.

 
 
 
 

2014 sobuda.hu - Óbudai Kristálysó Barlang - Minden jog fenntartva! - Impresszum

Honlapkészítés, tárhely, domain, banner, webdesign, grafika
 
Váltás desktop módra Mobil nézetre váltás