Száj- és fogápolás

Ön mivel mos fogat? Talán ostobának tűnik a kérdés... Fogkrémmel, természetesen. De valóban ez a természetes?

Száj- és fogápolás
 

Szerintünk van természetesebb, igazán hatékony, és a fogkrémeknél jóval olcsóbb módja a fog- és szájápolásnak: a 26%-os sóoldat.

Mossuk a fogunkat 26%-os sóoldattal, majd öblögessünk vele 1-2 percen keresztül úgy, hogy közben a sóoldatot átpréseljük a fogak között.

Miért és mire jó a 26%-os sóoldat?

A só megakadályozza a fogkő képződést, és a szuvasodást, képes a fogkő eltávolítására, és a fogíny regenerálására. A fogbetegségek zöme a száj és a torok túlsavasodására vezethető vissza. (Az elsavasodásról a következő fejezetben részletesen is beszélünk.)

A természetes kristálysóból készült sóoldat semlegesíti a száj flóráját, így megakadályozza a száj és a fogak megbetegedéseit.

Aki gyakran fogyaszt szénhidrátot, édességeket, erősen savasító ételeket, italokat, az elég gyakran érzi, hogy valami más ízre vágyik vagy hogy furcsa utóíz marad a szájában étkezés után - ez biztos jele a száj elsavasodásának.

Próbálja ki ilyenkor a sóoldatos fogmosást - ígérem, azonnal érezni fogja a javulást! A fogak érezhetően tiszták lesznek, megszűnik az ételmaradékok és a lepedék okozta kellemetlen érzés.

Sóoldatos száj- és fogápolás sikerrel alkalmazható:

  • fogínygyulladás
  • afta
  • fogkő
  • fogínyvérzés
  • torok- és mandulagyulladás
  • savas szájflóra esetén

Afta kialakulásakor ecsetelgessünk 26%-os sóoldattal minél gyakrabban.

kisgyermekeknél természetesen gyengébb oldattal próbálkozzunk, a gyermek érzékenységéhez igazodva, és próbáljuk meg fokozatosan növelni az oldat koncentrációját.

Gyulladásos vagy nyitott sebek esetén szintén csökkenteni kell az oldat koncentrációját!

 
 
 
 

2014 sobuda.hu - Óbudai Kristálysó Barlang - Minden jog fenntartva! - Impresszum

Honlapkészítés, tárhely, domain, banner, webdesign, grafika
 
Váltás desktop módra Mobil nézetre váltás