Sópára, inhalálás

Természetes eszköz a kristálysó!

Allergia, asztma, megfázás, arcüreggyulladás, torokfájás – életünk során mindannyian találkozunk velük, sokan sajnos rendszeresen, ilyenkor igyekszünk mielőbb enyhíteni majd megszüntetni a kellemetlen tüneteket. Ma már számtalan gyógyszer és módszer lehet a segítségünkre ebben.

Tapasztalataink szerint kevesen tudják, hogy van egy természetes, olcsó és tartós eredményt hozó kincsünk: a természetes kristálysó, melynek különböző koncentrációjú oldata hamar enyhülést hozhat. Tartós használata pedig jótékonyan erősíti az immunrendszert, regenerálja az akut gyulladások miatt tönkrement nyálkahártyát, ezáltal képessé teszi a szervezetet a védekezésre.

sópára, inhalálás óbudai kristálysó barlang és masszázs stúdió

Sópára és párologtatás

Sajnos a körülöttünk lévő levegő oly mértékben szennyezett (por, füst, gázok, különböző allergének, elektroszmog), hogy az már önmagában nehéz feladat elé állítja légzőszerveinket, terheli az immunrendszert.

A kristálysóból készült 26%-os, telített sóoldat állandó párologtatása inhalálás párologtatása (szobahőmérsékleten, elektromos ráhatás nélkül) megemeli a relatív páratartalmat, melyben elemi szinten találhatóak természetes ásványi anyagok. Ezek belélegezve megtapadnak a légzőszervek felületén, segítve az egészséges működést, gátolva a gyulladások kialakulását. A sóoldat párologtatásának köszönhetően növekszik a levegőben a negatív töltésű ionok koncentrációja, ami többek között fokozza a légzőszervek öntisztulását. Nem mellékesen a párolgás közben az üveg falán kicsapódó sókristály gyönyörű látvány!

Fontos! Sóoldatot párologtatni nem csak télen, fűtésidényben kell! Különösen igaz ez ott, ahol asztmás, allergiás emberek laknak, hiszen nekik egész évben hatékony segítőjük lehet a folyamatosan sószemcsékkel telített levegő.

Inhalálás

Forraljunk fel 1-2 liter vizet egy inhalációra alkalmas edényben. Adjunk hozzá legalább 20 gramm finom szemcsés kristálysót (finomra őrölt étkezési sót), ha a só feloldódott, hajoljunk a forró gőz fölé és takarjuk be a fejünket egy nagy törülközővel. Inhaláljunk kb. 10-15 percig.

A gőzölés után kb. 30 perc szükséges ahhoz, hogy a felhalmozódott méreganyagokat a légzőszervek megkössék, és aztán kiköhögjük ezeket. Súlyosabb megbetegedések esetén napjában többször is inhalálhatunk sóoldattal, amíg a tünetek enyhülnek, illetve megszűnnek. Az inhalálást mindig 1%-os oldattal kezdjük és mélyebb légúti megbetegedések esetén lassan emeljük 8%-ig.

Több, mint Sóbarlang!

Webshopunk ideiglenesen zárva tart, addig is látogass el hozzánk személyesen, és próbáld ki szolgáltatásainkat!