Sópárna

Mi is az a sópárna?

Ki ne hallott volna már a jó öreg házi gyógymódról: fájó fülre tegyünk meleg sót. Igen ám, de nem mindegy, milyen sót használunk! Az eddigiek alapján Ön már tudja, hogy miért: csak a természetes kristálysó tartalmaz 84 féle ásványi anyagot, nyomelemet, ráadásul olyan szerkezetben, mely hatékonyan képes támogatni szervezetünk öngyógyító mechanizmusait. Elkészítés: varrjunk (vagy vegyünk) egy kb. 15-18 cm átmérőjű vagy egy kb. 15 x 15 cm-es lenvászon zsákot, és töltsünk bele cca. 1 kg kristálysó granulátumot.

A sópárna használható melegen vagy hidegen. A felmelegített vagy lehűtött sópárnát helyezzük 20 percre a fájós területre. A párna végtelen alkalommal újra melegíthető vagy hűthető, ha vigyázunk rá, hogy a vászon ne sérüljön.

sópárna óbudai kristálysó barlang és masszázs stúdió

Hogyan melegítsd fel a sópárnát?

Melegítés: tegyük cca. 10-12 percre 50-60°-os sütőbe, majd helyezzük a kezelendő testrészre. (Érdemes egy hőálló tálra helyezve melegíteni a párnát, hogy a lenvászon ne égjen meg. Mikrohullámú sütőt ne használjunk a melegítéshez!)

A sókristály hosszú ideig megőrzi a hőmérsékletét, rezgései pedig serkentik az immunrendszert.

Vigyázat! A túl meleg sópárna sérülést okozhat! Mindig ellenőrizzük a hőmérsékletét, mielőtt a meztelen bőrfelületre tennénk!

Meleg sópárna alkalmazható:

Hogyan hűtsd le a sópárnát?

Hűtés: tegyük a párnát kb. ½ órára a mélyhűtőbe, és utána a fájó területre.

Hideg sópárna alkalmazható:

Szeretnénk Önt is arra bíztatni, hogy szükség esetén próbálja ki a fenti terápiákat! Nem kell félnie, hiszen túladagolni ezeket vagy rosszat tenni velük nem lehet. Gondoljon mindig arra, hogy nem tesz mást, mint természetes eszközökkel támogatja a szervezete munkáját! Ne keseredjen el akkor sem, ha néha nem kerülhető el a gyógyszeres kezelés, és ilyenkor is folytassa a már megtanult és kipróbált sóterápiát. Elhúzódó, makacs problémák esetén azonban mindenképpen szükséges az orvosi konzultáció!

Több, mint Sóbarlang!

Webshopunk ideiglenesen zárva tart, addig is látogass el hozzánk személyesen, és próbáld ki szolgáltatásainkat!