Milyen a sótégla?

A himalájai kristálysóból sótéglát is készítenek, ami nemcsak mint egészséges építőanyag sóbarlang, sószoba vagy sókamra elemeként, de egyedi belsőépítészeti megoldásokat és különleges design lehetőségeket kínál felhasználóinak. A legtöbb sótégla Pakisztánból származik, ahol mind a mai napig több méretre is vágják, majd csiszolják, hisz köztudott: gyógyító hatása minden korban szükségszerűvé vált. Ma már elsősorban melegítve és megvilágítva mutatják be mindenhol, ám az ínyencek húsokat és zöldségeket is sütnek rajta.

sótégla

Mire jó a sótégla?

Azonban leggyakrabban elektroszmog elleni használják a sótéglát! A sókristály szerkezeténél fogva képes csökkenteni az elektromágneses sugárzás intenzitását, így csökkenti a szervezetet érő káros terhelést.

Ám, mivel a téglákhoz nem kapcsolódik elektromos berendezés, ahhoz, hogy hatni tudjanak, át kell langyosítani őket az alábbi módok valamelyikével:

FIGYELEM! Ha olyan helyen építünk sótégla falat, ahol fennáll a veszélye, hogy ledőlhet (kisgyermekek, háziállatok közelében, közlekedő útvonalon stb.), akkor a balesetek elkerülése érdekében kötőanyaggal rögzítsük egymáshoz a téglákat! A falazáshoz szükséges speciális kötőanyag: 70% márványragasztó + 30% fehér cement keveréke.

Több, mint Sóbarlang!

Sóbarlangunkban az egészséges sóterápián kívül a 250 millió éves Himalája hegységből származó tiszta kristálysóból készült tőbbféle készítményt is megtalálod! Rendelj otthonra, nézd meg a webshopunkat!