Sótégla

A himalájai kristálysóból sótéglát is készítenek, ami nemcsak mint egészséges építőanyag sóbarlang, sószoba vagy sókamra elemeként, de egyedi belsőépítészeti megoldásokat és különleges design lehetőségeket kínál felhasználóinak. A legtöbb sótégla Pakisztánból származik, ahol mind a mai napig több méretre is vágják, majd csíszolják, hisz köztudott: gyógyító hatása minden korban szükségszerűvé vált. Ma már elsősorban melegítve és megvilágítva mutatják be mindenhol, ám az inyencek húsokat és zöldségeket is sütnek rajta.

Sótégla
 

Mire jó a sótégla?

Azonban leggyakrabban elektroszmog elleni használják a sótéglát! A sókristály szerkezeténél fogva képes csökkenteni az elektromágneses sugárzás intenzitását, így csökkenti a szervezetet érő káros terhelést.

Ám, mivel a téglákhoz nem kapcsolódik elektromos berendezés, ahhoz, hogy hatni tudjanak, át kell langyosítani őket az alábbi módok valamelyikével:

  • fűtési idényben tegyünk néhány sótéglát a fűtőtestre
  • építsünk belőle térelválasztót, lepakoló helyet, polcot úgy, hogy hátulról meg tudjuk világítani. Az izzó leadott hője átmelegíti a téglát, és már működik is a „neutralizálónk”.

FIGYELEM! Ha olyan helyen építünk sótégla falat, ahol fennáll a veszélye, hogy ledőlhet (kisgyermekek, háziállatok közelében, közlekedő útvonalon stb.), akkor a balesetek elkerülése érdekében kötőanyaggal rögzítsük egymáshoz a téglákat! A falazáshoz szükséges speciális kötőanyag: 70% márványragasztó + 30% fehér cement keveréke.

 
 
 
 

2014 sobuda.hu - Óbudai Kristálysó Barlang - Minden jog fenntartva! - Impresszum

Honlapkészítés, tárhely, domain, banner, webdesign, grafika
 
Váltás desktop módra Mobil nézetre váltás