Sólámpa

sólámpa óbudai kristálysó barlang és masszázs stúdió

Mire jó a sólámpa?

Bár nem használjuk belsőleg vagy közvetlenül a bőrön, mint a pl. sóoldatot, mégis hozzátartozik a sóterápiához a sólámpa, a sótégla és a sószoba is. Hiszen a környezetünk tehermentesítése, a káros anyagok közömbösítése ugyanúgy szükséges az egészséges mindennapokhoz.

Sajnos civilizált létünk vívmányai, az elektromos készülékek, a járművek, a kommunikációs eszközök stb. mind – mind szennyezik a levegőt, allergénekkel és a szervezetünket erősen terhelő pozitív ionokkal telítik a környezetünket. Ezek miatt szerencsétlen immunrendszerünk iszonyatos feladatnak van kitéve nap mint nap, amit vagy meg tud oldani, vagy nem. Érdemes tehát minden támogatást megadni a szervezetünknek, hogy az öngyógyító folyamatok minél zökkenőmentesebben működhessenek.

sólámpa óbudai kristálysó barlang és masszázs stúdió

A sólámpák használata

A körülöttünk lévő elektromos berendezések folyamatosan ontják a káros pozitív ionokat, ezeket fontos minél hatékonyabban semlegesítenünk. Ennek egyik legegyszerűbb módja a SÓLÁMPÁK használata.

A természetes kristálysóból készült sólámpa, amikor az izzótól átlangyosodik, negatív ionokat bocsát ki, ezzel neutralizálja a légteret, azaz megköti a túlsúlyban lévő, és káros pozitív ionokat. A sólámpa azért is nagyon jó választás az elektromágneses rezgések neutralizálására, mert optikailag is nagyon kellemes, bármilyen környezetbe beleillik, színterápiás hatása pedig számos egyéb probléma orvoslására alkalmas.

Milyen sólámpát érdemes választani?

FIGYELEM! Az olcsó nem biztos, hogy olcsó…!

Tisztában vagyunk vele, hogy ma már sok helyen, sokféle sólámpa kapható. Rengeteg kérdést kapunk arra vonatkozóan, hogy hogyan lehet pl. a nagy áruházakban jelentősen olcsóbban vásárolni sólámpát.

Nos, ennek egyik oka lehet természetesen a hatalmas mennyiségben történő beszerzés miatti kedvezőbb ár.

A rossz minőségű sólámpák veszélyei

A másik oka viszont a minőségben keresendő! Számtalan olyan sólámpát láttunk már, amik nem feleltek meg még a legminimálisabb minőségi elvárásoknak sem: lötyőgő fatalpak vagy éppen törött műanyag lábak, instabil foglalatok stb. De ami talán még ezeknél is nagyobb gond lehet, hogy ezeknek a lámpáknak egy része nem is tiszta sóból készült, hanem valamennyi só össze van gyúrva egy bizonytalan eredetű ragasztó anyaggal, ami aztán a hő hatására ki tudja milyen vegyületeket bocsájt a levegőbe. (Ez különösen veszélyes lehet pl. egy súlyosan asztmás ember esetében!)

Miről lehet felismerni az ilyen sólámpát?

Gyanúsan sima, selymes tapintású felület (Nem a simára csiszolt formákról beszélünk!)
A lámpa a hő hatására változtatja a színét, időnként ragacsos anyag csordogál belőle.

Legjobb azonban szakember segítségét kérni, illetve kizárólag megfelelő tanusítvánnyal rendelkező sólámpát vásárolni. Higyje el, az olcsó lehet, hogy nagyon sokba kerül! Különösen, ha gyógyászati céllal vásárolunk sólámpát, és a segítség helyett inkább tovább fokozzuk a bajt…

Kövess minket a közösségi médián!

Foglalj nálunk időpontot!