Száj- és fogápolás

száj és fogápolás

Fogkrém a legjobb megoldás?

Ön mivel mos fogat? Talán ostobának tűnik a kérdés… Fogkrémmel, természetesen. De valóban ez a természetes?

Szerintünk van természetesebb, igazán hatékony, és a fogkrémeknél jóval olcsóbb módja a fog- és szájápolásnak: a 26%-os sóoldat.

Mossuk a fogunkat 26%-os sóoldattal, majd öblögessünk vele 1-2 percen keresztül úgy, hogy közben a sóoldatot átpréseljük a fogak között.

Miért és mire jó a 26%-os sóoldat?

só megakadályozza a fogkő képződést, és a szuvasodástképes a fogkő eltávolítására és a fogíny regenerálására. A fogbetegségek zöme a száj és a torok túlsavasodására vezethető vissza. (Az elsavasodásról a következő fejezetben részletesen is beszélünk.)

A természetes kristálysóból készült sóoldat semlegesíti a száj flóráját, így megakadályozza a száj és a fogak megbetegedéseit.

Aki gyakran fogyaszt szénhidrátot, édességeket, erősen savasító ételeket, italokat, az elég gyakran érzi, hogy valami más ízre vágyik vagy hogy furcsa utóíz marad a szájában étkezés után – ez biztos jele a száj elsavasodásának.

Próbálja ki ilyenkor a sóoldatos fogmosást – ígérem, azonnal érezni fogja a javulást! A fogak érezhetően tiszták lesznek, megszűnik az ételmaradékok és a lepedék okozta kellemetlen érzés.

Sóoldatos száj- és fogápolás sikerrel alkalmazható:

  • fogínygyulladás,
  • afta,
  • fogkő,
  • fogínyvérzés,
  • torok- és mandulagyulladás,
  • savas szájflóra esetén.

Afta kialakulásakor ecsetelgessünk 26%-os sóoldattal minél gyakrabban.

Kisgyermekeknél természetesen gyengébb oldattal próbálkozzunk, a gyermek érzékenységéhez igazodva, és próbáljuk meg fokozatosan növelni az oldat koncentrációját.

Gyulladásos vagy nyitott sebek esetén szintén csökkenteni kell az oldat koncentrációját!

Kövess minket a közösségi médián!

Foglalj nálunk időpontot!